Het is te gek voor woorden, maar toch is mijn grote droom een echt plan geworden: zes maanden door Azië backpacken. Het gaat ‘m niet per se om Azië. Zolang ik maar in een jungle kan verdwalen en vreemde dingen op mijn bord krijg! Gelijk welke uithoek van de wereld had voldaan, maar Azië leek wel de ‘makkelijkste’ optie voor een groentje zoals ik (en mijn vriend).

Max en ik hebben onze job opgegeven, onze ouders een hartverzakking bezorgd en onze spaarpot leeggeroofd om deze reis te maken. Op 8 november zetten we voet in Bangkok en start het avontuur!

Onze route is al (flexibel) uitgestippeld:

Vanuit Bangkok gaan we in enkele weken naar het noorden van Thailand. Bij de Gouden driehoek steken we de grens over naar Laos waar we best snel weer naar het zuiden trekken richting Cambodja. Enkele weken later zullen we wellicht 2018 inzetten in Vietnam waar we door de jungle en langs de kust naar Hanoi reizen. Afhankelijk van het geweld op dat moment nemen we daar het vliegtuig naar Myanmar. Anders vliegen we meteen door naar India. Daar nemen we onze tijd om te wennen en het land te verkennen, alvorens we onze zomerkleren inruilen voor dikke fleece om een grote trektocht door de Himalaya in Nepal te ondernemen.

Wellicht zijn we daarna helemaal pompaf en vliegen we terug waar het allemaal begonnen was: Bangkok. Daar zullen we dan nog even genieten op de tropische stranden in het zuiden alvorens we terug op het vliegtuig richting huis stappen.

Ik ben bijzonder benieuwd in hoeverre we deze route ook écht zullen aanhouden!

Ben benieuwd wat jij denkt!