Een dagje op de fiets door Kanchanaburi, twee uur rijden ten Westen van Bangkok. Het stadje had meerdere vergelijkingspunten met Bangkok, maar dan veel kleiner. Hoewel ik er nog nooit van had gehoord, kenden de meeste Thai Kanchanaburi wel en staat het zelfs in de geschiedenisboeken.

Kanchanaburi, het heeft ons een kleine twee dagen gekost om de naam van dit stadje te kunnen onthouden
Toch zijn we er vier nachten gebleven. Niet omdat de stad erg mooi was, maar het was een handig uitvalspunt naar interessante en prachtige plekjes, zoals Hellfire Pass Museum en de Erawan watervallen.
Ons ontbijt was een noodle soep. Eten met stokjes is en blijft een uitdaging. Maar het is ons gelukt!
De grootste ‘attractie’ van Kanchanaburi is de Bridge on the River Kwai, bekend van de gelijknamige oscarfilm (1957). Helaas is de brug niet meer origineel
De hele dag hebben we rondgefietst en alles wat ons leuk leek van nader bekeken.
Alles is hier goed geregeld, ook de pond om aan de overkant van de rivier te komen.
Een ananas koop je hier voor 50c en wordt voor je ogen vakkundig gesneden
In het centrum van Kanchanaburi ligt ook een Chinese begraafplaats. Het was heel duidelijk aan de grafzerken wie geld had en wie niet.
De was hangt hier uit tussen de urnes. Alles kan… De kleren waren wellicht van grafdelvers die wat verderop aan het dutten waren. Te heet om te werken.
Aan de overkant van de rivier vonden we een Chinese tempel. Niet veel speciaals dus tijd genomen voor wat fotografie, lezen en yoga. Heerlijk!
Iedereen is hier erg gemakkelijk en vriendelijk. We konden door het taalverschil helaas geen gesprek aanknopen met deze twee kinderen op de pier, maar poseren deden ze graag!
De pond over de rivier Kwai. Heel idyllisch op foto als je de stank en het lawaai niet merkt
De dag hebben we afgesloten met lekkere ananas op de pier en een prachtige zonsondergang als decor

Nope, het is niet meer mogelijk om nog te reageren.