Koolhydraten en nog eens koolhydraten. Dat was de opdracht van vandaag: eten! En electrolyten drinken. Ik weet al dat ik 30 kilometer kan wandelen (zie hier het verslag van de eerste 30 kilometer op 16 februari), maar vandaag wilde ik het in stijl doen.

De vorige 30 kilometer had ik eigenlijk prima gehaald. Maar die spierpijn ’s avonds was geen pretje. En 3 dagen later voelde ik me ook erg moe en leeg. Van andere langeduursporters kreeg ik te horen dat ik te weinig had gegeten tijdens het wandelen. Ik had al mijn vetreserves verbruikt en die moesten in de dagen erna weer aangevuld worden, vandaar de vermoeidheid. Dat aanvullen had nu niet per se gehoefd voor mij, maar goed, het lichaam weet beter.

Deze week dus goed research gedaan en wezen inkopen: snelverterende sportvoeding, electrolyten voor in mijn drinkwater zodat ik voldoende mineralen binnenkrijg en, ja hoor, steunkousen.

Het was fantastisch weer vandaag (de weergoden zijn me tot nu toe op elke wandeldag goed gezind geweest) en ik heb precies dezelfde route gedaan als vorige keer (kwestie van een keer niet de weg kwijt te raken). Nu ik op de bank lig bij te komen, kan ik trots zeggen dat ik er een half uur minder lang over heb gedaan. Bovendien doen mijn benen nu gewoon normaal. Beetje stijf, beetje moe. Opdrag geslaagd, durf ik zeggen!

Daarom moet ik dus ‘trainen’. Zodat ik te weten kom wat mijn lichaam doet en vraagt tijdens het wandelen en zodus niet voor verrassingen kom te staan op de dag des Doods aka 9 augustus 2019. Hopelijk is mijn energielevel ook weer sneller op pijl, nu ik al die bananen, energierepen en energy fuel gels heb lopen vreten.

Volgende grote wandeling wordt 50 kilometer. Hoewel het vandaag goed is gegaan, gingen het laatste uur mijn schouders toch weer hangen en mijn voeten toch soms weer slepen. Ik werd toch gewoon weer een beetje vermoeid. Hoe moet ik het dan nog 4 uur lánger volhouden? En dat is dan nog maar de helft van de Dodentocht!

Ojee… Het lijkt alsof ik nu pas besef waaraan ik ben begonnen.

Ben benieuwd wat jij denkt!