We waren al vierentwintig uur in Maleisië toen we ontdekten dat ons horloge nog steeds niet correct stond. Na een prachtige dag in Kuala Lumpur stonden we om 21u aan de kassa van de KFC. We hadden net tickets gekocht voor de laatste Maze Runner-film en wilden eerst nog schaamteloos ons buikje vullen met westers eten. Echter had Max geen succes met de bestelling ‘want we sluiten om 22u, meneer’.

Veel mensen in de shopping mall sprongen verrast opzij toen ze plots twee blanke gekken zagen sprinten richting de cinema. Onze film startte om 22u! Gelukkig kennen ze hier ook reclame en hebben we de ganse film gezien. Voor vier euro per persoon.

Lekker luxe

Je las het trouwens goed: KFC, shopping mall, westers, cinema… Zulks staat niet standaard op een backpackersprogramma. Maar Kuala Lumpur is zeer welvarend en je kan er luxe moeilijk ontwijken. De stad heeft prachtige gebouwen in zowel Maleisische, Chinese en islamitische stijl. Vooral de Petronas Towers (de grootste identieke torens in Azië) kan je niet links laten liggen.

In de ochtend van onze eerste dag bezochten we de prachtige nationale moskee en het museum van islamitische kunst. Het museum hoort bij een van de mooiste die ik ooit heb bezocht. De enige reden waarom we niet langer zijn gebleven was dat de airco onze oren er af vroor. In de middag gingen we naar het aquarium waar ik grotere vissen heb gezien dan ik me in mijn fantasie kon voorstellen. Om niet over de haaien, manta’s, kwallen en schildpadden te spreken. We voelden ons weer tien jaar!

Sushi en salade

Op onze tweede avond moesten we niet rennen en geen honger lijden. We hadden een saladebar en sushi gevonden in de benedenverdieping van de Petronas Towers. Beladen met lekkers gingen we daarna buiten op de trappen zitten bij de fontein. Daar werden we verrast met een licht- en watershow. We hadden ons de avond niet mooier kunnen inbeelden.

Na drie dagen Kuala Lumpur gaven we het voorzichtjes aan elkaar toe: dit is een stad waar we zelfs zouden kunnen wónen. Niet alleen het goed geregeld openbaar vervoer en het vertrouwde beeld van mooie (goed onderhouden) hoogbouw liet ons thuis voelen, maar ook de mengeling van de islamitische, Maleisische en Indische culturen maakt de stad hartverwarmend. Bovendien is het super makkelijk om contact te leggen met locals want iedereen spreekt op z’n minst basis Engels.

Tegen het einde van dag 3 stonden onze horloges correct en zaten we vol energie om een veelbelovend land te ontdekken waar we tot voor kort geen moer over wisten. Avontuur!

Wist je trouwens dat Kuala Lumpur ‘modderige rivier’ betekent? De naam was gegeven door mijnwerkers die zich in de negentiende eeuw hier vestigden op zoek naar tin. Er is in de voorbije twee eeuwen hier heel wat veranderd dus!