Vlaamse Nederlander met blauwe backpack gesignaleerd

Als ik zie hoe groot de wereld is en wat er nog allemaal te zien en te leren valt, voel ik me de grootte van een atoom. Te midden van al die pracht en praal ben ik eigenlijk maar een klein en nietig wezen. Ook letterlijk, helaas, met mijn 160 luttele centimeters.

Maar goed, mijn dromen compenseren het ruimschoots, want die zijn net als de bonenstaak van Jaap de hemel in geschoten.

Mijn goesting om te ontdekken en te reizen is ontkiemd tijdens de reis met mijn tante, oom en neef naar California in 2005. Mijn mond is regelmatig op ‘open’ blijven steken in de Grand Canyon en op onze road trip langs de West Coast naar San Francisco.

Toen ik vier jaar later mijn Latijnse studies had afgewerkt, zat ik op het vliegtuig naar Panama om mijn zomervakantie bij de Embera Drua indianen in de jungle door te brengen. Dan was het hek helemaal van de dam! Toch wilde ik eerst mijn journalistieke opleiding en master internationale politiek in Gent afwerken vooraleer ik in 2015 een ander soort avontuur aandurfde: verhuizen naar Nederland.

Na het jungle gebeuren klinkt het maar flauwtjes, hè, dat verhuizen naar Nederland. Maar wat een revelatie was dat! Al mijn vrienden en familie, al het bekende, alle zekerheid heb ik achtergelaten om in Amsterdam opnieuw te beginnen. Zelfs in een buurland waar ze (soort van) dezelfde taal spreken, was dat pittig.

Twee jaar later kon ik met mijn zuurverdiende spaarcentjes en een rots van een partner eindelijk het ultieme avontuur tegemoet: een half jaar backpacken in Azië. Het was een reis om u tegen te zeggen. Vandaag ben ik nog steeds elke dag aan het reizen als Filipijnen expert bij reisorganisatie Undiscovered.

De wereld mag dan wel zo onmetelijk groot zijn dat ik nooit al haar geheimen zal kunnen ontdekken, elk stukje nieuwigheid dat ik kán vatten, maakt me een ieniemienie beetje groter.

Naast reizen ben ik ook gek op lezen, yoga en chocolade. Maar toch het meest op reizen…